Thursday, July 16, 2009

Nuntile altora

Nunti pe betoane fierbinti, pe fundal cu stalpi din care curg firele de electricitate, cu blocuri comuniste pe fundal, cu intrari de bloc pe care scrie mare "Agentie imobiliara" si "Xerox". Nunti exact asa cum toate fetitele le-au visat atunci cand erau mici...

Si totusi de ce?
De ce toate mamele, soacrele, bunicile si matusile arata toate la fel? De ce au fetele rotunde, bucalate, cu falcute pe care ai putea sa le scuturi daca ai avea putin umor? De ce au toate parul scurt, facut permanent pe bigudiuri mici si vopsit? De ce atatea riduri? De ce machiajul e atat de puternic si nepotrivit si eventual putin scurs, iar rujul de ce e vesnic prea roz?
De ce toti barbatii au aceleasi burti de dimensiuni titanice si aceeasi chelie? Aceleasi gesturi de grandomani generosi? Si unde intra atata bere si alcool? Eh, unde... in acele burti gigantice.

De ce mireasa e asa obosita si de ce are barbie dubla? Si cu burta aia bine indesata in corset ce e? Si cu bratele alea pe care atarna carnea?
De ce privind mirele, iti dai seama ca in scurt timp va arata ca toti ceilalti? Unde e baiatul ala frumos, cu gropite in obraji si vesnic vesel de 20 de ani pe care il stiai? Unde e baiatul ala cu mintea brici care castigase olimpiade, ca apoi sa invete "cum se trece" facultatea ziua si se chefuieste noaptea? Ce legatura are cu manelistul cu burta plina de bere pe care il vezi acum? Sau poate are atat de mult legatura, dar nu ti-ai dat tu seama... Cate naivitate!...

Dar ce e totusi atat de frumos... e viata din ei. Felul in care isi joaca veselia. Caci s-au adunat cu totii, cu mic, cu mare... eh, mai mult cu mare... ca sa se bucure impreuna pentru cei 2 miri. Care sunt frumosi azi, asa cum sunt ei... cu chelii sau burti. Si zambesc. Frumoasa e taina cununiei religioase, facuta intr-o biserica cu picturi frumoase pe pereti. Si da, cel mai probabil facuta de niste preoti burtosi, hapsani, avari si nehaliti. Dar sa uitam asta!
Dar sa uitam tot ce ne sacaie in jur si ne deranjeaza vizual, auditiv, olfactiv si alte simturi... Si sa ne bucuram sincer pentru un cuplu care... care isi sarbatoreste azi dragostea lor sincera, era sa zic... dar sa ma rezum doar la azi zambeste.

Cinismul debordeaza. Mda.

PS: Cu totii uram prostia si lipsa de bun-simt! Si cu totii ne credem descendentii unei rase superioare. Superioara fata de toti ast'lalti, cu burta si chelie.
Daca esti mai bun, atunci fa lucrurile mai bine, apoi invata si pe altii cum sa fie mai buni... iar in rest, taci!!

No comments:

Post a Comment